Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме, не

...
Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме, не
Коментари Харесай

Румен Радев за кабинета Денков-Габриел: Много скоро ще проличи коя партия каква доминация има в съответните министерства

" Бъдещият постоянен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме, не просто да има увещания и диалози. Няма експертни кабинети. Да, формиран е от специалисти, само че политическата отговорност ще бъде носена от партиите, които застават зад това държавно управление. Много скоро ще проличи коя партия каква доминация има в съответните министерства ", това съобщи президентът Румен Радев, който е на посещаване в Турция за церемонията по стъпване в длъжност на президента Ердоган.

По отношение на връзките сред България и Турци, Радев сподели: " Турция е най-големият търговски и стопански сътрудник на България, отвън Европейския съюз. В днешната комплицирана геополитическа конюнктура, ролята на Турция осезаемо нараства ".

" Заедно с президента Ердоган успяхме да реализираме осезателен прогрес във значими области в нашите двустранни връзки ", посочи Радев.

" Страната ни подписва съглашение, с което получава достъп до всички турски терминали за полутечен газ при газопреносната мрежа на страната и то за 13 години с запазен потенциал от милиард и половина куб.м. газ на година ", съобщи президентът.
Радев заяви, че с Ердоган са построени връзки на доверие и другарство.

" В околните дни би трябвало да открием разширението на контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Предстои сключване на меморандум за втора жп линия сред Елхово и Одрин.  Проектира се и права сред Лесово и Автомагистрала " Марица ", с цел да се раздели големият поток от тирове и влакове на две. Изграждане на пешеходен мост при Резово също ще бъде построен. Силно се надявам, че новото държавно управление ще се възползва от постигнатото и ще довърши започнатото ", добави той.

" България и Турция имат основно значение за бъдещето на Европа. Пътят е на взаимно съдействие при почитание на суверенитета ", счита Радев. Президентът добави, че служебното държавно управление е създало ясна идея за транспортната съгласуваност със прилежащите страни.

По отношение на наличието на Вежди Рашидов в делегацията в Турция, Радев съобщи, че той е почитан в нашата съседка, както като създател, по този начин и политик. " Никога не съм делял хората по политическа принадлежност, работя еднообразно с всички ", изясни президентът. 

 


Източници: dariknews.bg, " 24 часа "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР